Τηλεφωνική συνομιλία Κέρι-Λαβρόφ

Τηλεφωνική συνομιλία Κέρι-Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για την ανάγκη να υπάρξει ένα «ισχυρό» ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Οι δύο υπουργοί βρίσκονται σε καθημερινή επαφή για το θέμα της Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στις 14 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη όσον αφορά τα χημικά όπλα που διαθέτει το καθεστώς του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της «μακράς συνομιλίας» τους, συζήτησαν για τη συνεργασία των χωρών τους «όχι μόνο για την υιοθέτηση -εκ μέρους της Συρίας- των κανόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, αλλά επίσης και για την έγκριση μιας ισχυρής απόφασης από τα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Κέρι υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Φρανς Τίμερμανς.

Ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι Ολλανδία και ΗΠΑ βρίσκονται «στην ίδια γραμμή» όσον αφορά «μια απόφαση που θα διασφαλίζει ότι ο Άσαντ θα τηρήσει τις υποσχέσεις του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ