Κύπρος-Οργανώσεις κοντά στη ΧΑ

Κύπρος-Οργανώσεις κοντά στη ΧΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, παρέδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, στοιχεία και φωτογραφικό υλικό, τα οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνουν ότι οργανώσεις στην Κύπρο σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή και τους νεοναζί στη Γερμανία.

Μιλώντας, μετά από συνάντηση με τον κ. Νικολάου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι του παρέδωσε επίσης στοιχεία αναφορικά με τις χθεσινές καταγγελίες του περί μετατροπής κατασκηνώσεων σε πεδία στρατιωτικών ασκήσεων. Εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ανάπτυξη ρατσιστικών και φασιστικών συμπεριφορών, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε προβεί σε καταγγελίες από το 2010.

«Δυστυχώς για ψηφοθηρικούς λόγους, κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος, στήριξαν τέτοιες συμπεριφορές» είπε. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του και άλλα στοιχεία, τα οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι προκύπτουν ζητήματα για διερεύνηση. Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να πει κατά πόσον αποτελούν αποδεικτικό υλικό για να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον δικαστηρίου.

Διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία θα παραδοθούν στην Αστυνομία, με σκοπό να υπάρξει τάχιστα πλήρης διερεύνηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε τέτοιες δραστηριότητες και νοοτροπίες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ