Τα γερμανικά ΜΜΕ για τον Φύσσα

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τον Φύσσα

Εκτενείς συνεχίζουν να είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι: «Ο Σαμαράς θέλει να καταπολεμήσει τους φασίστες», είναι ο τίτλος ανάρτησης στο tagesschau.de, «Η Ελλάδα προαναγγέλλει σκληρή γραμμή έναντι των νεοναζί», είναι ο τίτλος στην welt.de, «Έκρυθμη η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία αριστερού», σημειώνει η Hamburger Abendblatt ενώ η Berliner Morgenpost γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Οδομαχίες μετά τη δολοφονία έλληνα μουσικού».

Το Spiegel σημειώνει ότι «η δολοφονία ενός αριστερού ράπερ συνταράσσει την Ελλάδα. Δράστης φέρεται να είναι ένας νεοναζί με στενές διασυνδέσεις με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή. Η οργή των πολιτών για την αιματοχυσία βρίσκει διέξοδο στο δρόμο. Η κυβέρνηση θέλει να κινηθεί τώρα πιο σκληρά εναντίον των φασιστών».

«Το νεοναζιστικό κόμμα ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό», αναφέρει το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του, περιγράφοντας στη συνέχεια την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα:

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα παιδί της ελληνικής δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης. Στις εκλογές του 2012 εκτοξεύθηκε στο 7 % και εκπροσωπείται πλέον με 18 βουλευτές στη βουλή των 300 εδρών. Σε δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο μεταξύ στο 13 %. Το κόμμα αρνείται το Ολοκαύτωμα. Τα μέλη του χαιρετούν χιτλερικά. Επανειλημμένως συσχετίζουν το κόμμα με επιθέσεις εναντίον ξένων και πολιτικών αντιπάλων».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ