«Οι Έλληνες και ο Στάινμπρουκ»

«Οι Έλληνες και ο Στάινμπρουκ»

Τον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία μέσα από τα ελληνικά μάτια επιχειρεί να παρουσιάσει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο αρθρογράφος, αφού περιγράφει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας, αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης για τις εκλογές στη Γερμανία. «Ενώ η καγκελάριος δεν διαθέτει καλή εικόνα, ο αντίπαλός της Πέερ Στάινμπρουκ έχει κερδίσει σε συμπάθεια με την κριτική που έκανε κατά της πολιτικής λιτότητας και την έκκλησή του να δοθεί στην Αθήνα περισσότερος χρόνος» σημειώνει η εφημερίδα.

«Αντί για μαζικές διαδηλώσεις, ο αντίκτυπος ήταν θετικός όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Κι όταν στη συνέχεια ο Στάινμπρουκ είπε ότι σε περίπτωση που το κόμμα του ηγηθεί κυβέρνησης συνασπισμού θα δώσει περισσότερη προσοχή στην κοινωνική συνοχή των Ελλήνων και στις θέσεις εργασίας μέσω της ανάπτυξης, ήταν σαφές: οι Έλληνες θα ψήφιζαν τον Στάινμπρουκ, εάν μπορούσαν».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ