La Libre Belgique:«Ένας αντιφασίστας ράπερ μαχαιρώθηκε από μέλος της Χ.Α»

La Libre Belgique:«Ένας αντιφασίστας ράπερ μαχαιρώθηκε από μέλος της Χ.Α»

Στην ηλεκτρονική έκδοση της βελγικής εφημερίδας «La Libre Belgique» δημοσιεύεται άρθρο στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στη δολοφονία του αριστερού ακτιβιστή και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα. Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Ένας αντιφασίστας ράπερ μαχαιρώθηκε από μέλος της Χ.Α» αναφέρει τα περιστατικά του εγκλήματος και παραθέτει δήλωση της οργάνωσης «Ενιαίο μέτωπο κατά του φασισμού και της ρατσιστικής απειλής», όπου αναφέρεται ότι «το θύμα δέχτηκε επίθεση σε ενέδρα από περίπου σαράντα νεοναζί ντυμένους στα μαύρα, οι οποίοι φορούσαν γάντια και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα».

Επίσης, παρατίθεται δήλωση του επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιελ Κον Μπετιτ, ο οποίος καλεί για μια «ριζική αλλαγή» της ευρωπαϊκής πολιτικής έναντι της Ελλάδας.

«Πρέπει να καταλάβει η ΕΕ, μετά τη δολοφονία που διέπραξε η Χρυσή Αυγή, ότι είναι απαραίτητη μια ριζική αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ έναντι της Ελλάδας. Απέναντι σε έναν απελπισμένο πληθυσμό, η εμφάνιση ενός δολοφονικού φασισμού συνιστά απειλή, όχι μόνο για τη σταθερότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η ιταμή δολοφονία ενισχύει μόνο την κοινωνική αποσύνθεση, στην Ελλάδα. Είναι ώρα, εμείς ως Ευρωπαίοι να ξυπνήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί θανάσιμη απειλή για την ελληνική δημοκρατία. Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί δυναμικά συλλαμβάνοντας τον ένοχο, και εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, διαλύοντας τον κίνδυνο κάθε συμβιβασμού με μια δολοφονική οργάνωση».

Το δημοσίευμα αναφέρει περαιτέρω ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη (18 Σεπτεμβρίου) μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ