Συνελήφθη 25 χρόνια μετά το φόνο

Συνελήφθη 25 χρόνια μετά το φόνο

 

‘Ένας 45χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ύστερα από εξέταση DNA, συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία για το φόνο ενός κοριτσιού ηλικίας 9 ετών πριν από 25 χρόνια, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

Το Νοέμβριο του 1987, η μικρή Κριστίνα βρέθηκε στραγγαλισμένη, ενώ προηγουμένως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση, στο ‘Οσναμπρικ της δυτικής Γερμανίας.

“Το κοριτσάκι δεν είχε ακούσει το ξυπνητήρι και έφυγε μόνο του για το σχολείο και όχι όπως συνήθως μαζί με τις φίλες της. Για να μην αργήσει στο σχολείο, ακολούθησε ένα πιο σύντομο δρόμο, μέσα από ένα σχετικά σκοτεινό κήπο όπου συνάντησε έναν 19χρονο άνδρα”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Όσναπρικ Αλεξάντερ Ρετεμάγερ.

Ο νεαρός άνδρας επιχείρησε να τη βιάσει και, όταν η μικρή απείλησε ότι θα τα πει όλα στη μητέρα της, εκείνος τη στραγγάλισε.

Τα ρούχα της μικρής σφραγίστηκαν τότε και ίχνη του δέρματος του δράστη αφαιρέθηκαν από αυτά.

“Με την πρόοδο της επιστήμης έγινε δυνατή η απομόνωση του DNA και η υπόθεση ήλθε και πάλι στο φως σε μια τηλεοπτική εκπομπή (η οποία ασχολείται με ανεξιχνίαστες υποθέσεις), την Aktenzeichen XY, στη διάρκεια της οποίας ένας τηλεθεατής έδωσε κάποιες πληροφορίες που οδήγησαν σε έναν ύποπτο”, πρόσθεσε ο Ρετεμάγερ.

“Από τον ύποπτο ζητήθηκε δείγμα DNA, ώστε να συγκριθεί με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα ρούχα του κοριτσιού. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ομολόγησε την πράξη του”, τόνισε.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στη φυλακή και κατηγορείται για φόνο με σκοπό τη συγκάλυψη εγκλήματος.

“Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι σημαντικός γιατί, εάν επρόκειτο, για έναν απλό φόνο, η υπόθεση θα είχε ήδη παραγραφεί”, υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ