Φωτιά σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο

Φωτιά σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο

 

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, στο οποίο πραγματοποιούντο επισκευαστικές εργασίες σε ναυπηγείο κοντά στο Βλαδιβοστόκ της ανατολικής Ρωσίας, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο υποβρύχιο Tomsk, το οποίο τροφοδοτείται με ενέργεια από πυρηνικό αντιδραστήρα, εκδηλώθηκε φωτιά ενώ επισκευαζόταν σε πλωτή προβλήτα στο ναυπηγείο Ζβέζντα στο Μπαλσόι Κάμεν, περίπου 25 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο αντιδραστήρας ήταν κλειστός πριν το υποβρύχιο μεταφερθεί στην πλωτή προβλήτα για επισκευές, το πλήρωμα είχε απομακρυνθεί και στο υποβρύχιο δεν υπήρχαν όπλα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο αξιωματικό του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, τον οποίο δεν κατονόμασε.

“Δεν υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση από ραδιενέργεια”, δήλωσε ο αξιωματικός στο Itar-Tass.

“Τα όπλα έχουν απομακρυνθεί από το υποβρύχιο. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της πόλης”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, πηγές του ναυτικού ανέφεραν ότι, εκτός από δυο πυροσβεστικά σκάφη, ένα πλοίο που ελέγχει τα επίπεδα ραδιενέργειας εστάλη στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

Το Tomsk μπορεί να μεταφέρει 24 τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ