Διαδήλωση στο Μόντρεαλ

Διαδήλωση στο Μόντρεαλ 

 

Αρκετές χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Μόντρεαλ σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής κοινότητας του Καναδά. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του αποκαλούμενου «χάρτη αξιών», που προωθεί η αυτονομιστική κυβέρνηση του Κεμπεκ της Πρωθυπουργού, Πωλίν Μαρουά.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν κυρίως την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο σχέδιο της αυτονομιστικής κυβέρνησης της επαρχίας του Κεμπέκ, να προχωρήσει στην απαγόρευση των εμφανών θρησκευτικών συμβόλων στον δημόσιο τομέα. Η τοπική κυβέρνηση του Κεμπέκ εισήγαγε πριν από λίγες ημέρες τον αποκαλούμενο «χάρτη αξιών» του Κεμπέκ, στον οποίο περιλαμβάνεται και η αμφιλεγόμενη πρόταση για την απαγόρευση στους δημόσιους υπάλληλους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα, όπως χιτζάμπ ή τουρμπάνια.

Ο Αντίλ Τσαρκαουί εκπρόσωπος της ομάδας κατά της ισλαμοφοβίας στο Κεμπέκ, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο αποτελείτο, ως επί το πλείστον από μουσουλμάνους, υποσχέθηκε να φέρει την υπόθεση στα δικαστήρια για να αμφισβητήσει τον νόμο που θα συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ το φθινόπωρο.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί να παραβρεθούν μαζί με τους μουσουλμάνους και εβραϊκές οργανώσεις του Κεμπέκ αλλά αρνήθηκαν την πρόσκληση, λόγω του Γιομ Κιπούρ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ