Αυξήθηκε η ανεργία στην Αυστραλία

Αυξήθηκε η ανεργία στην Αυστραλία

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 0,1% και έφτασε στο 5,8%, όσο περίπου ανέμεναν και οι οικονομικοί αναλυτές. Τον περασμένο μήνα χάθηκαν 2.600 θέσεις ολικής απασχόλησης και 8.200 θέσεις μερικής απασχόλησης σε όλη την χώρα. Την ίδια περίοδο, αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας των νέων που έφτασε στο 17,3% και είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2013.

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία αυξάνεται συνεχώς από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε στο 65% που είναι και το χαμηλότερο των τελευταίων επτά χρόνων. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, 8,6% έχει η πολιτεία της Τασμανίας.

Αν και η οικονομία της Αυστραλίας αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς τουλάχιστον τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα έχει οδηγήσει προς τα κάτω τις τιμές των εμπορευμάτων, ωθώντας πολλούς μεταλλευτικούς ομίλους να μειώσουν το προσωπικό τους και να κλείσουν ορυχεία.

Τα στοιχεία για την απασχόληση έρχονται ύστερα από τις ενδείξεις αυτή την εβδομάδα για άνοδο τόσο της καταναλωτικής όσο και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ