Κρυβόταν στις Άνδεις

Κρυβόταν στις Άνδεις

Προκειμένου να γλιτώσει από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού, ένας 58χρονος άντρας  από την Ουρουγουάη προσπάθησε να διαφύγει από τη Χιλή και να φθάσει στην Αργεντινή διασχίζοντας τις Άνδεις.  Όταν η μοτοσικλέτα του χάλασε, έχασε τον προορισμό του μέσα σε μία χιονοθύελλα.

Τα ίχνη του Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ είχαν  χαθεί τους τελευταίους 4 μήνες. Τον ανακάλυψαν αργεντινοί αξιωματούχοι στην βορειοδυτική επαρχία Σαν Χουάν σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων, οι οποίοι έφτασαν εκεί προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς Γκιόζα. «Του δώσαμε την ευκαιρία να μιλήσει στη γυναίκα του, τη μητέρα και την κόρη του. Και έπειτα τον ρώτησα: Πιστεύεις; Και εκείνος μου απάντησε, δεν πίστευα αλλά τώρα πιστεύω».

Ο Γκομέζ επέζησε τρώγοντας ποντίκια και σταφίδες. Οι διασώστες του τον βρήκαν αφυδατωμένο και αδυνατισμένο. Έχασε τουλάχιστον 20 κιλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που μεταδίδουν ότι έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Η μητέρα του μου μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press πιστεύει στην αθωότητά του και δήλωσε: «Ο Ραούλ είναι ένας καλός, σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος».

 

ΠΗΓΗ: bbc

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ