Ρόντμαν: Διπλωματία μέσω μπάσκετ

Ρόντμαν: Διπλωματία μέσω μπάσκετ

Ο πρώην παίκτης του NBA, Ντένις Ρόντμαν, ευελπιστεί ότι η «διπλωματία μέσω του μπάσκετ» θα ανοίξει τις πόρτες επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε διάλογο τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ρόντμαν σχεδιάζει να προπονήσει μια βορειοκορεάτικη ομάδα μπάσκετ σε φιλικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα ενάντια σε μια αμερικανική ομάδα, δήλωσε ο μπασκετμπολίστας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψής του στη Βόρειο Κορέα.

«Θα ήθελα πολύ αυτό να είναι κάτι διαφορετικό και να βγάλω πολλά λεφτά, αλλά δεν πρόκειται για τα χρήματα», είπε. «Πρόκειται για την προσπάθεια να διευρυνθεί το μυαλό του Ομπάμα και όλων. Και μαντέψτε, δεν χρειάζεται η κουβέντα να γυρίζει γύρω από την πολιτική. Μιλήστε για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο. Συναντηθείτε στην Ελβετία, το Λονδίνο ή την Ιρλανδία. Συναντηθείτε ή απλά τηλεφωνηθείτε. Αυτό είναι το μόνο που θέλει», είπε.

Κατά την προηγούμενη επίσκεψη του στη Βόρεια Κορέα, ο Ρόντμαν είχε δηλώσει ότι ο Κιμ ανέμενε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα.

Σε αυτές τις δηλώσεις, ο Λευκός Οίκος είχε απαντήσει ότι οι ΗΠΑ έχουν δίαυλους επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα και αρνήθηκε να αποκριθεί άμεσα στο μήνυμα που είχε μεταφέρει ο Ρόντμαν «εκ μέρους» του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ