Δεν βλέπουν το Al Jazeera

Δεν βλέπουν το Al Jazeera

Σε δύσκολο «γήπεδο» παίζει το αμερικανικό Al Jazeera, που πέραν της απογοητευτικής του τηλεθέασης στις πρώτες ημέρες εκπομπών, συναντά και σθεναρή αντίδραση από θρησκευτικές οργανώσεις και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, οι οποίοι έχουν βάλει στόχο να… εκπαραθυρώσουν το κανάλι από τις ΗΠΑ.

Ο Εμίρης του Κατάρ, που χρηματοδοτεί τον τηλεοπτικό σταθμό, γνώριζε ότι η αποδοχή του Al Jazeera από τους Αμερικανούς δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσει τόσο μαζικές αντιδράσεις.

Η πρώτη απόπειρα για το Al Jazeera, να απευθυνθεί σε αγγλόφωνο κοινό ήταν το 2006 στη Βρετανία, όπου αρχικά υπήρξε σκεπτικισμός, όμως στη συνέχεια καθιερώθηκε ως σοβαρό τηλεοπτικό δίκτυο με αξιόλογους συνεργάτες.

Το κανάλι συνεργάζεται στις ΗΠΑ με μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας. Και όμως, η πιο επιτυχημένη εκπομπή την πρώτη εβδομάδα στον αέρα, είχε μόλις 54.000 τηλεθεατές, σε μία αγορά εκατομμυρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε η κατάσταση στη Συρία, η οποία εύλογα στρέφει το ενδιαφέρον στη Μέση Ανατολή, κατάφερε να ευνοήσει το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ