Νεκροί 50 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Νεκροί 50 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Ο νιγηριανός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε περίπου 50 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε αντίποινα για μια επίθεση εναντίον αμάχων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Οι στρατιώτες καταδίωξαν τους τρομοκράτες μέχρι το στρατόπεδό τους, υποστηριζόμενοι από αεροπορικά μέσα, και περίπου 50 ένοπλοι σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ζώνης, Σάγκιρ Μούσα, στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στην πολιτεία Μπόρνο.

«Ο στρατός καταδιώκει τους υπόλοιπους τρομοκράτες αποκλείοντας όλους τους δρόμους μέσω των οποίων μπορούν να διαφύγουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επιχείρηση αυτή έγινε στην πολιτεία Μπόρνο, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ, όπου ο στρατός αγωνίζεται κατά των ισλαμιστών ενόπλων εδώ και τέσσερα χρόνια.

Χθες ένοπλοι άνδρες για τους οποίους πιστεύεται ότι ήταν μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 15 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ σε αγορά της πόλης Γκατζιράν, στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων.

Η Μπόκο Χαράμ απορρίπτει οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση και δηλώνει ότι πολεμάει για την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ