Για Συρία και Σνόουντεν μίλησαν Πούτιν-Ομπάμα

Για Συρία και Σνόουντεν μίλησαν Πούτιν-Ομπάμα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20, για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

«Συναντηθήκαμε με τον αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία.

Η έκδοση θα ήταν αδύνατη διότι ο Σνόουντεν «δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα στο έδαφός μας», επεσήμανε ο Πούτιν.

 

Διαβάστε επίσης:

Ψυχρότητα μεταξύ Πούτιν-Ομπάμα και στη φωτογράφηση

Ομπάμα: Η Ρωσία δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ