Αυστραλία: Ο Άμποτ απειλεί με εκλογές

Αυστραλία: Ο Άμποτ απειλεί με εκλογές

Με την βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εκλογές του Σαββάτου και μάλιστα με διαφορά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο αρχηγός του Συνασπισμού, Τόνι ‘Αμποτ, απειλεί με νέες εκλογές αν δεν κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία και καταψηφιστεί το νομοσχέδιο του για κατάργηση του φόρου των ρύπων.

Εκτιμάται ότι η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου, από την κυβέρνηση Γκίλαρντ, είναι ο κυριότερος λόγος της μείωσης της δύναμης των Εργατικών.

Ο ‘Αμποτ υποστηρίζει πως όταν καταργηθεί ο συγκεκριμένος φόρος θα μειωθεί και το κόστος ζωής και με την απειλή νέων εκλογών επιδιώκει να κερδίσει την πλειοψηφία και στη Γερουσία λέγοντας μάλιστα πως οι εκλογές του Σαββάτου είναι και δημοψήφισμα για την κατάργηση του φόρου των ρύπων. 

«Καλό είναι το Εργατικό κόμμα να το σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει να αυτοκτονήσει και δεύτερη φορά» είπε ο Φιλελεύθερος ηγέτης.

Το Εργατικό κόμμα τον κατηγορεί ότι αθέτησε παλαιότερη δέσμευσή του για συναίνεση στο θέμα των περιορισμών των ρύπων και την λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενθαρρυμένος από τα ευνοϊκά προγνωστικά ο κ. ‘Αμποτ απειλεί ακόμα να τα βάλει με τα συνδικάτα αλλά να αλλάξει και την διδακτέα ύλη στα σχολεία την οποία βρίσκει «αριστερής ιδεολογίας».

Και ενώ το Εργατικό κόμμα και ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ έχουν να αντιμετωπίσουν την απίστευτα εχθρική πολεμική που δέχονται από τις εφημερίδες του συγκροτήματος Μέρντοκ, τώρα δέχθηκαν και τα πυρά του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του δεύτερου μεγαλύτερου εκδοτικού συγκροτήματος της Αυστραλίας.

Ο Ρότζερ Κόρμπετ, πρόεδρος του συμβουλίου του συγκροτήματος Φέρφαξ, υποστηρίζει ότι για την κρίση του Εργατικού κόμματος ευθύνεται αποκλειστικά ο Κέβιν Ραντ ο οποίος από την στιγμή που ανατράπηκε από την πρωθυπουργία επί τρία χρόνια «πριόνιζε» την αντικαταστάτρια του, Τζούλια Γκίλαρντ και αποσταθεροποίησε την παράταξη. «Κατά την άποψή μου ο Κέβιν Ραντ έχει χάσει την αξιοπιστία του λόγω της δικής του συμπεριφοράς και έκανε τεράστια ζημιά στο Εργατικό Κόμμα. Πιστεύω θα ήταν καλύτερα για το κόμμα να διατηρούσε την Γκίλαρντ στην πρωθυπουργία και ας έχανε τις εκλογές» είπε ο κ. Κόρμπερτ.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα επικριτικά σχόλια του κ. Κόρμπερτ λέγοντας πως «είμαστε ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να διατυπώνει την άποψή του. Ο κ. Κόρμπερτ έκανε τα σχόλια αυτά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρίας του».

Εξάλλου αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως και τα τρία εμπορικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας αρνήθηκαν να προβάλουν μια διαφήμιση (επί πληρωμή) που επέκρινε τις εφημερίδες του Μέρντοκ για την μεροληπτική κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας. Η διαφήμιση είχε εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία αλλά τα κανάλια δεν την μετέδωσαν για να μην δυσαρεστήσουν τοΝ Μέρντοκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ