«Η Ευρώπη δεν πρέπει να «βιαστεί» ως προς την τραπεζική ένωση»

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να «βιαστεί» ως προς την τραπεζική ένωση»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να βιαστεί να εφαρμόσει τις προτάσεις για μια τραπεζική ένωση, προειδοποίησε σήμερα ένας Γερμανός αξιωματούχος, πριν από τη σύνοδο κορυφής των κρατών μελών της G20 στην Αγία Πετρούπολη, ένα από τα θέματα της οποίας θα είναι η μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Δεν θέλουμε να αποσταθεροποιήσουμε τις αγορές με προτάσεις οι οποίες δεν είναι ρεαλιστικές, έτσι το χρονοδιάγραμμα -για τη σχεδιαζόμενη τραπεζική ένωση στην ΕΕ- πρέπει να είναι ρεαλιστικό», είπε ο αξιωματούχος αυτός, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συμφωνήσει πως το να προχωρήσει η τραπεζική ένωση εντός του 2014 είναι ένας στόχος εντός πραγματικότητας.

Ο ίδιος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ακόμη ότι η Ρωσία, η οικοδέσποινα της συνόδου των ηγετών της G20, έχει κάνει σαφές ότι η Ρωσία δεν θα αποτελέσει επίσημα θέμα της συνόδου.

Όμως οι εξελίξεις που αφορούν τη Συρία «θα συζητηθούν στις πολλές διμερείς συναντήσεις οι οποίες πρόκειται να λάβουν χώρα, περιλαμβανομένων και αυτών της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ», όπως διευκρίνισε.

Ακόμη, ο αξιωματούχος αυτός ανέφερε ότι η Ομάδα των Είκοσι θα συζητήσει σχετικά με την αναταραχή στις αγορές και τις ανησυχίες για την ασκούμενη νομισματική πολιτική των μεγάλων οικονομιών και ιδίως των ΗΠΑ τόσο στις χρηματαγορές, όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, η G20 είναι «το σωστό φόρουμ» για να διεξάγονται τέτοιες συζητήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ