Συρία: Η αντιπολίτευση λυπάται για το “όχι”

Συρία: Η αντιπολίτευση λυπάται για το “όχι”

Η αντιπολίτευση της Συρίας «εξέφρασε τη λύπη» της για το γεγονός ότι η βουλή της Βρετανίας απέρριψε σε ψηφοφορία της την πρόταση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, όμως εκτίμησε ότι «αυτό δεν θα εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα».

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία από τη Βηρυτό με το Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Λυπάμαι για το γεγονός ότι οι βρετανοί βουλευτές δεν κατάλαβαν την πραγματική κατάσταση στη Συρία».

«Φοβόμαστε ότι έπειτα από αυτή την ψηφοφορία ο (Σύρος πρόεδρος) Μπασάρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιήσει εκ νέου χημικά όπλα σε μεγαλύτερη κλίμακα στην επαρχία της Δαμασκού», πρόσθεσε το στέλεχος αυτό που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Παρόλα αυτά δεν πιστεύουμε ότι η ψηφοφορία αυτή θα μπορέσει να εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα», σημείωσε ο ίδιος. «Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο Μπασάρ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή και η Γαλλία έχει επαναλάβει, μέσω του προέδρου της Φρανσουά Ολάντ, την πρόθεσή της συμμετάσχει (σε μια στρατιωτική επέμβαση). Ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανία, θα δοθεί ένα μάθημα στον Μπασάρ αλ Άσαντ», υπογράμμισε ο Σύρος.

Το στέλεχος αυτό πρόσθεσε ότι ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης σκοπεύει να στείλει «την επόμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τους βρετανούς βουλευτές και να προσπαθήσει να τους πείσει για την αναγκαιότητα να ληφθεί κάποια δράση».

Το βρετανικό κοινοβούλιο με 285 ψήφους κατά έναντι 272 υπέρ απέρριψε χθες Πέμπτη βράδυ πρόταση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που θα επέτρεπε τη συμμετοχή της χώρας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ