Το Ισραήλ ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων

Το Ισραήλ ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων

Την περιορισμένη επιστράτευση εφέδρων ενέκρινε το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο για το ενδεχόμενο συριακών αντιποίνων έπειτα από την επικείμενη ξένη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Όπως διευκρίνισε μια ανταποκρίτρια του ραδιοσταθμού ο περιορισμένος αριθμός εφέδρων που επιστρατεύτηκε θα αναπτυχθεί σε “ορισμένες μονάδες που στρατοπεδεύουν στο βόρειο τμήμα της χώρας”.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι “Έπειτα από τις διαβουλεύσεις για την ασφάλεια που έγιναν σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειες” των Ισραηλινών.

Επισήμανε ωστόσο ότι “Ταυτοχρόνως είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να αμυνθεί κατά οποιασδήποτε απειλής και να απαντήσει σθεναρά σε οποιαδήποτε απόπειρα πρόκλησης βλάβης στους Ισραηλινούς πολίτες”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο ραδιοσταθμός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είχε μεταδώσει ότι έχει αναπτυχθεί το σύνολο του αντιπυραυλικού συστήματος προληπτικά, για την αντιμετώπιση πιθανών συριακών επιθέσεων σε αντίποινα για ενδεχόμενα πλήγματα των δυτικών δυνάμεων στην Συρία.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ μάλιστα δήλωσε ότι “η εκτίμηση του Ισραήλ είναι ότι αν υπάρξει πλήγμα από τις δυτικές δυνάμεις κατά της Συρίας, υπάρχει μικρή πιθανότητα η Συρία να απαντήσει με επίθεση στο Ισραήλ”. Ενώ πρόσθεσε ότι “ως εκ τούτου, ελήφθη μια απόφαση να υιοθετηθούν κάποια μέτρα προφύλαξης και σε αυτά περιλαμβάνεται η επιστράτευση ενός περιορισμένου αριθμού εφέδρων, ιδιαίτερα εφέδρων που είναι αρμόδιοι σε θέματα πολιτικής προστασίας και αυτών που είναι αρμόδιοι για την αναχαίτιση πυραύλων”. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εννοεί κυρίως στρατιώτες που επανδρώνουν και χειρίζονται τις συστοιχίες των αντιπυραυλικών συστημάτων Σιδηρούς Θόλος και Πάτριοτ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ