“Δεν θα εμπλακεί η Ιταλία”

“Δεν θα εμπλακεί η Ιταλία”

 

Την επίσημη θέση της Ρώμης ότι οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία χωρίς απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Έμμα Μπονίνο, μιλώντας σήμερα στην ραδιοφωνία της RAI.

«Η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει σε επιχείρηση στην Συρία αν δεν υπάρξει σχετική απόφαση του ΟΗΕ και, ακόμη και σε περίπτωση που δοθεί πράσινο φως από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η παροχή υποστήριξης από μέρους της Ιταλίας δεν πρέπει να θεωρηθεί αυτόματη», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Αν δοθεί το ελεύθερο από το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπούμε σε ένα πλαίσιο νομιμότητας το οποίο σήμερα είναι σαφές ότι δεν υφίσταται και το ιταλικό κοινοβούλιο θα κληθεί να συζητήσει το όλο θέμα», πρόσθεσε η Έμμα Μπονίνο.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αβενίρε σημείωσε ότι «όπως και να έχει, ακόμη και αν υπάρξει η συγκατάθεση του (ΣΑ του) ΟΗΕ, η Ιταλία δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση της Συρίας».

Ο Μάουρο υπογράμμισε παράλληλα ότι «η Ιταλία ζει ήδη τις συνέπειες της συριακής κρίσης, αφού κάθε μέρα φτάνουν στις ακτές της πρόσφυγες από την μεσανατολική αυτή χώρα και ο αριθμός τους πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ