Κύπρος: Το γιγαντιαίο ομοίωμα πατάτας που έχει γίνει viral

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες ένα τεράστιο ομοίωμα πατάτας που τοποθετήθηκε στο χωριό της Ξυλοφάγου στην Κύπρο. Κάποιοι θεώρησαν ότι η ψεύτικη πατάτα είναι αληθινή, άλλοι διερωτήθηκαν αν πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ή fake news, ενώ πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να τρολάρουν την πρωτοβουλία.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη Γεώργιο Τάσου ο οποίος έκανε αρχικά λόγο για «καλοθελητές» οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν κακά σχόλια. Όπως μας εξήγησε, πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, σήμα κατατεθέν της κοινότητας.

Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

*Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Τοκαρή

Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τις φρουταρίες.

Το έργο όπως μας εξήγησε ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται. Ο κ.Τάσου σημείωσε μιλώντας στο SigmaLive ότι η πατάτα θα κάνει το Ξυλοφάγου πόλο έλξης επισκεπτών που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με τη Big Potato

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ