Προέλαση ανταρτών στη Συρία

Προέλαση ανταρτών στη Συρία

Οι δυνάμεις των ανταρτών κατέλαβαν σήμερα τον έλεγχο μίας στρατηγικής σημασίας πόλης στη βόρεια Συρία, αποκόπτοντας τη μοναδική οδό ανεφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων έξω από την πόλη του Χαλεπίου, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ίδια οργάνωση υποστήριξε επίσης πως διαθέτει μία φωτογραφία που απεικονίζει την εκτέλεση του αλαουίτη πνευματικού Μπαντρ Γαζάλ από σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές μαχητές.

Το Παρατηρητήριο, που πρόσκειται στους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε πως οι αντάρτες κατέλαβαν τον έλεγχο του Χανασίρ, μίας πόλης η οποία τους δίνει τον έλεγχο επί της οδού που συνδέει το Χαλέπι με την πόλη Χάμα, στην κεντρική Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατάκτηση αυτή των ανταρτών στην πράξη αφήνει πολιορκημένα στο Χαλέπι τα στρατεύματα του Άσαντ.

Νοτιότερα, οι κάτοικοι στην κεντρική επαρχία Χομς επιβεβαίωσαν πως οι αντάρτες επεχείρησαν να ανακαταλάβουν την επίσης στρατηγικής σημασίας πόλη Ταλκάλαχ, σε μικρή απόσταση από την μεθόριο με το Λίβανο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ