Ο Ντόναλντ Τραμπ διώκεται για απάτη

Ο Ντόναλντ Τραμπ διώκεται για απάτη

 

Ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης άσκησε δίωξη σε βάρος του αμερικανού μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ και του ζητεί να επιστρέψει 40 εκατομμύρια δολάρια γιατί “εξαπάτησε” τους σπουδαστές “του πανεπιστημίου” που ίδρυσε το 2005.

“Το γραφείο μου άσκησε διώξεις σε βάρος του Τραμπ και του Πανεπιστημίου Τραμπ, γιατί αυτό λειτούργησε χωρίς άδεια και γιατί εξαπάτησε τους ενδιαφερόμενους”, γράφει ο Ερικ Σνάιντερμαν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον εκατομμυριούχο και σφοδρό πολέμιο της κυβέρνησης Ομπάμα, ότι χρησιμοποίησε την “φήμη” του και έδωσε “ψευδείς υποσχέσεις” για να πείσει τους Νεοϋορκέζους να εγγραφούν στα μαθήματα και τα σεμινάρια που δίδονταν μέσω του “πανεπιστημίου του”.

Το “Πανεπιστήμιο Τραμπ” που σήμερα έχει μετονομαστεί σε “Επιχειρηματικό Ινστιτούτο Τραμπ”, οργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια επί πληρωμή για επιχειρηματίες, αλλά δεν δίνει διπλώματα.

Σύμφωνα με τον Σνάιντερμαν, τουλάχιστον 5.000 Αμερικανοί φέρεται να εξαπατήθηκαν από το 2005 έως το 2011 δαπανώντας 40 εκατομμύρια δολάρια για να παρακολουθήσουν μαθήματα που αποδείχτηκαν ότι ήταν “απάτη”.

Ο Τραμπ αντέδρασε αμέσως με έναν καταιγισμό μηνυμάτων του στο Twitter κατηγορώντας τον Σνάιντερμαν, τον οποίο χαρακτηρίζει “ανόητο” και “αναποτελεσματικό”, για “κυνήγι μαγισσών” και για πρόθεση να τον “εκβιάσει”.

Ο εισαγγελέας τού απάντησε στο μικρομπλόγκ τονίζοντας ότι ο καθένας οφείλει να “είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του” όποια κι αν είναι η “περιουσία” του ή η “δημοφιλία” του.

Γνωστός για τις θεατρινίστικες εμφανίσεις του και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του ο Τραμπ αμφισβήτησε την αμερικανική ιθαγένεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όπως και την γνησιότητα της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συμπαραταχθεί με τους Ρεπουμπλικανούς, μετά με τους Δημοκρατικούς, έγινε ανεξάρτητος και μετά εκ νέου Ρεπουμπλικανός, σκόπευε το 2011 να θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές πριν τελικά αποφασίσει να μείνει εκτός της κούρσας για τον Λευκό Οίκο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ