Ερό: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η επίθεση με χημικά

Ερό: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η επίθεση με χημικά

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό δήλωσε την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, όσον αφορά την επίθεση που φέρεται να διενεργήθηκε με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, πως «η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αφήσει να γίνεται αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», απορρίπτοντας ωστόσο εμμέσως κάθε άμεση δράση από τη Γαλλία.

«Έχουμε μία απαίτηση, η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών να μπορέσει να κάνει την έρευνά της πλήρως, ελεύθερα και γρήγορα ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Αυστραλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Κέβιν Ραντ και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Αποδεικνύεται πως, χωρίς αμφιβολία, σίγουρα στην πράξη, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του», συνέχισε ο Ερό.

«Όταν η έρευνα αυτή τελειώσει, αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα μία σταθερή απόφαση, μία σαφή απόφαση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αφήσει να γίνεται αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ