Τιμωρία για την… ούρηση «εκτός ορίων»

Τιμωρία για την… ούρηση «εκτός ορίων»

 

Έχασες τον στόχο σου… θα πληρώσεις! Αυτή την απόφαση πήραν οι αρχές στην πόλη Σεντσέν στην Κίνα για να τιμωρήσουν όσους αδιόρθωτους άνδρες χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες αλλά είναι απρόσεχτοι.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι για κάθε επίσκεψη σε τουαλέτα της πόλης όπου ο άνδρας θα ουρεί έξω από την λεκάνη θα πληρώνει πρόστιμο 16 δολαρίων, ήτοι, περίπου 12 ευρώ.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχόλια καυστικά και μη, δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι μιλούν για έναν ασαφή κανονισμό ο οποίος δεν διευκρινίζει “ποια θα είναι η ελάχιστη ποσότητα που θεωρείται παραβίαση”. Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για ένα μέτρο που θα δημιουργήσει “νέες θέσεις εργασίας” καθώς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προσληφθούν επιθεωρητές υγείας ειδικά γι΄αυτή την δουλειά. Άλλοι πάλι γράφουν ότι “ένα μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί είναι προτιμότερο από κανένα μέτρο”.

Οι αρχές στην Κίνα έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να περιορίσουν τους ανεξέλεγκτους πολίτες οι οποίοι δείχνουν να γνωρίζουν ελάχιστα από δημόσια υγιεινή, με την φήμη αυτή να συνοδεύει την χώρα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει αμέτρητους “οδηγούς επιβίωσης” που αφορούν στις δημόσιες τουαλέτες της Κίνας προκειμένου να γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει προτού την επισκεφτεί.

Ο νέος νόμος που απαγορεύει την ούρηση “εκτός ορίων” αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων θα τιμωρεί όσους ζωγραφίζουν γκράφιτι στις δημόσιες τουαλέτες, όσους καπνίζουν ή φτύνουν.

 

Πηγή: gr.euronews.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ