Φωτιά απειλεί δημοφιλές θέρετρο στις ΗΠΑ

Φωτιά απειλεί δημοφιλές θέρετρο στις ΗΠΑ

Περίπου 1.200 πυροσβέστες αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο, μια τεράστια πυρκαγιά που απειλεί άμεσα, περισσότερα από 2.000 σπίτια, στην ορεινή περιοχή του Σαν Βάλεϊ, στο Αϊντάχο στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν εξοχικές κατοικίες.

Η φωτιά έχει κάψει, περισσότερα από 42.000 εκτάρια βλάστησης, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να ελέγξουν μόνο το 8%, από τα μέτωπά της, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Inciweb, που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές.

Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση 2.200 κατοικιών σε μια περιοχή όπου πολλά κινηματογραφικά αστέρια, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Τομ Χανκς και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους έχουν σπίτια, καθώς εκεί βρίσκεται ένα δημοφιλές θέρετρο χειμερινών διακοπών με πίστες για σκι.

Οι κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούσαν τη Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες 33 βαθμών Κελσίου και συνεχείς ισχυρούς ανέμους, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται από το ορεινό ανάγλυφο και την δύσκολη πρόσβαση, στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά σε ένα κοντινό αυτοκινητόδρομο. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ