Η Μέρκελ ακύρωσε προεκλογική ομιλία λόγω της «ομηρίας»

Η Μέρκελ ακύρωσε προεκλογική ομιλία λόγω της «ομηρίας»

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προεκλογική της ομιλία στην πόλη Ίνγκολστατ της Άνω Βαυαρίας σήμερα, στο δημαρχείο της οποίας ένας ένοπλος άνδρας κρατάει ομήρους.

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τηλεφωνικά με τον άνδρα, ο οποίος είπε ότι είναι οπλισμένος, αλλά δεν διατύπωσε κανένα αίτημα. Ο αριθμός των ομήρων πιστεύεται ότι ανέρχεται σε τρεις και ανάμεσα σε αυτούς φέρεται ότι βρίσκεται ένας αντιδήμαρχος, ο Ζεπ Μίσλμπεκ.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η υπόθεση ομηρίας σχετίζεται με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η προεκλογική συγκέντρωση αυτή ακυρώθηκε. Στη Γερμανία διεξάγονται ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές την 22α Σεπτεμβρίου, ενώ στο κρατίδιο της Βαυαρίας γίνονται τοπικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο λόγος είναι η σύλληψη ομήρων στην Ίνγκολστατ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η CDU.

Την ακύρωση της εκδήλωσης ανακοίνωσε και ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του σε μια τοπική εφημερίδα.

Οι αρχές απομάκρυναν όσους βρίσκονταν στο δημαρχείο της πόλης από το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή. Εικόνες τις οποίες μετέδωσαν γερμανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί απεικόνιζαν οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα να περιμένουν έξω από το κτίριο.

Ο ένοπλος πιστεύεται ότι είναι ένας 23χρονος που απέδρασε από μια ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν μετά την καταδίκη του για την εμμονή του να παρακολουθεί στα κρυφά μια 25χρονη δημοτική υπάλληλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα.

Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό ενός έτους και οκτώ μηνών σε ψυχιατρική κλινική, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Ένας ασθενής, που πιστεύεται ότι είναι ο ύποπτος, είναι αδικαιολογήτως απών από την ψυχιατρική κλινική Ντάνφιους της πόλης όπου κρατούνταν και υποβάλλονταν σε θεραπεία, ανέφερε η εφημερίδα.

Το δημαρχείο της Ίνγκολστατ, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση ομηρείας, είναι ένα κτίριο του 14ου αιώνα, όπου στεγάζεται το γραφείο του δημάρχου, ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες του δήμου και ένα γραφείο εξυπηρέτησης τουριστών.

Η Ίνγκολστατ, κοντά στο Μόναχο, στην διοικητική περιφέρεια της Άνω Βαυαρίας, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή διότι εκεί εδρεύει γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και διότι είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ