Γερμανία: Ένοπλος κρατάει ομήρους

Γερμανία: Ένοπλος κρατάει ομήρους

Ένας ένοπλος άνδρας κρατάει αρκετούς ανθρώπους ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ, κοντά στο Μόναχο, από τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας κρατάει «πολλούς ανθρώπους ομήρους» στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο απαγωγέας, με τον οποίο η αστυνομία “βρίσκεται σε επαφή”, δεν έχει διατυπώσει κανένα αίτημα. Τα κίνητρά του δεν είναι γνωστά και δεν είναι σαφές ούτε τι όπλο φέρει. Πιστεύεται ότι έχει ένα πιστόλι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το δημαρχείο.

Ο αριθμός των ομήρων είναι μονοψήφιος, σύμφωνα με την εφημερίδα Donau Kurier, η οποία επικαλέστηκε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, πρόκειται για έναν ασθενή μιας ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος είναι γνωστό ότι παρενοχλούσε μια δημοτική υπάλληλο.

Ανάμεσα στους ομήρους είναι ένας αντιδήμαρχος, ο Ζεπ Μίσλμπεκ, ενώ ο δήμαρχος Άλφρεντ Λέμαν δεν βρισκόταν στο κτίριο, είπαν πηγές της αυτοδιοίκησης στην πόλη αυτή της Βαυαρίας στην ίδια εφημερίδα.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ, που πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολστατ εντός της ημέρας για μια συγκέντρωση. Δεν είναι σαφές εάν η υπόθεση της ομηρίας σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την εκδήλωση αυτή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ