Έξι νεκροί σε επεισόδια στο Σινά

Έξι νεκροί σε επεισόδια στο Σινά

Πέντε πολίτες και ένας αστυνομικός έχασαν την ζωή τους χθες κατά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σινά, στην Αίγυπτο, δήλωσαν πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα κεντρικά γραφεία των δυνάμεων ασφαλείας και σε αστυνομικά τμήματα της πόλης αλ Αρίς, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κινητοποιηθεί για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Κατά τα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν επίσης 15 πολίτες και 3 αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα το Ιράν ζήτησε χθες την μεσολάβηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για να βρεθεί μια “ειρηνική λύση” στην αιγυπτιακή κρίση.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ζήτησε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Εκμελεντίν Ιχσάνογλου “μια μεσολάβηση το ταχύτερο δυνατόν του οργανισμού για να εμποδιστεί μια επιδείνωση των εντάσεων και για να βρεθεί μια ειρηνική λύση”.

Ο Ζαρίφ καταδίκασε επίσης κατά την συνομιλία που είχε με τον Ιχσάνογλου “την σφαγή του ανυπεράσπιστου πληθυσμού στην Αίγυπτο και ζήτησε να σταματήσει η βία”.

Την ίδια ώρα η Ιορδανία ανακοίνωσε χθες ότι υποστηρίζει την αιγυπτιακή κυβέρνηση στον αγώνα της για την “επιβολή του κράτους δικαίου” και την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

“Η Ιορδανία στέκεται στο πλευρό της Αιγύπτου στις προσπάθειές της για να επιβάλει το κράτος δικαίου και να αποκαταστήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα”, δήλωσε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Ζάουντεχ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ