• Η Μέρκελ ζητά υπομονή με την Ελλάδα

  4:33 μμ, Τετάρτη 14 Αυγ 2013 4:33 μμ, Τετάρτη 14 Αυγ 2013

  Η Μέρκελ ζητά υπομονή με την Ελλάδα

  Μιλώντας στην εκπομπή «Forum Politik» του τηλεοπτικού δικτύου Phoenix και της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα.

  Κληθείσα να σχολιάζει τις εκτιμήσεις της Bundesbank περί νέας δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα «μίλησε για ενδεχόμενους κινδύνους του ελληνικού προγράμματος, το οποίο δεν είναι κάτι καινούριο. Μερικά πράγματα στην Ελλάδα κύλησαν με πιο αργούς ρυθμούς από ότι ελπίζαμε, άλλα δεδομένα όμως είναι στην παρούσα φάση αρκετά θετικά». Όπως σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος γίνεται πάντα η προσπάθεια να δει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια, αλλά «εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα πράγματα». Η Άνγκελα Μέρκελ επανάλαβε στο σημείο αυτό ότι υπάρχουν και θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην είδηση περί πρωτογενούς πλεονάσματος. «Προς το παρόν λοιπόν δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τελική τοποθέτηση».

  Η Γερμανίδα καγκελάριος υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της πολιτικής της λέγοντας ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στο πεδίο αντιμετώπισης της ευρωκρίσης ήταν ο σωστός. Ναι στην αλληλεγγύη αλλά και εμμονή στις μεταρρυθμίσεις, είναι σύμφωνα με την ίδια ο κατάλληλος συνδυασμός.

  Υπενθύμισε μάλιστα το παράδειγμα της ίδιας της Γερμανίας που πριν από μερικά χρόνια ήταν «ο ασθενής της Ευρώπης». Προχωρήσαμε όμως σε μεταρρυθμίσεις και αυτές απέδωσαν, όπως είπε. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι η Γερμανία επιδεικνύει αλληλεγγύη αλλά η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να έχει και αποτέλεσμα κυρίως στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

  Πηγή: Deutsche Welle

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα