Κέρι: Ειλικρινής η συζήτηση με τον Νετανιάχου

Κέρι: Ειλικρινής η συζήτηση με τον Νετανιάχου

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της ειρηνευτικής του πρωτοβουλίας για την Μέση Ανατολή παρά την νέα διένεξη όσον αφορά στις ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες, δήλωσε ότι είχε μια “ειλικρινή και ανοιχτή” συζήτηση σήμερα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου για το ζήτημα αυτό.

Ο Κέρι, ο οποίος σχεδίαζε να μιλήσει σήμερα και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σημείωσε επίσης ότι πιστεύει πως ο Παλαιστίνιος ηγέτης είναι προσηλωμένος στην συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ, παρά το πράσινο φως που δόθηκε σήμερα για την κατασκευή 942 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ορισμένοι Παλαιστίνιοι ζήτησαν το μποϊκοτάρισμα των διαπραγματεύσεων, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να επαναληφθούν αύριο.

“Θα μιλήσω μαζί του σήμερα. Είναι προσηλωμένος στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων επειδή πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση είναι αυτό που θα επιτρέψει την επίλυση αυτού του προβλήματος”, δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

“Για να είναι σαφή τα πράγματα, οι ΗΠΑ θεωρούν παράνομες αυτές τις εποικιστικές δραστηριότητες. Ταυτοχρόνως, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου υπήρξε πράγματι ειλικρινής απέναντί μου και απέναντι στον πρόεδρο Αμπάς, προειδοποιώντας μας ότι θα ανακοινώσει την κατασκευή νέων κατοικιών σε περιοχές που δεν θα επηρεάσουν το ειρηνευτικό σχέδιο, που δεν θα έχουν αντίκτυπο στην πιθανότητα να καταλήξουμε σε μια ειρηνευτική συμφωνία”, πρόσθεσε ο Κέρι.

“Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι ανάγκη να αρχίσουμε συνομιλίες για τα σύνορα και την ασφάλεια”, κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ