Καθιστική διαμαρτυρία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Καθιστική διαμαρτυρία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 200 άνθρωποι, καταγγέλλοντας το αμφιλεγόμενο σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Keystone XL που θα συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ.

Πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είχε περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, φώναζαν συνθήματα όπως “Ομπάμα, σταμάτα τον αγωγό”, “Δεν μπορείς να μας αγνοείς, είμαστε ο λαός” και “Δεν θα σταματήσουμε, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός”.

“Ξέρουμε ότι ο πετρελαιαγωγός Keystone XL είναι ένα διακύβευμα για το περιβάλλον. Ξέρουμε ότι είναι ένα κακό σχέδιο για τις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να πουν μια και καλή όχι στον αγωγό”, δήλωσε ένας από τους οργανωτές της κινητοποίησης, ο Ελάιτζα Ζάρλιν.

Οι οργανώσεις φοβούνται για τη ρύπανση του περιβάλλοντος στην περίπτωση διαρροής ενώ αμφισβητούν επίσης το κατά πόσο η κατασκευή του αγωγού αυτού θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Keystone XL είναι ένα από τα σχέδια της καναδικής εταιρείας TransCanada. Όταν κατασκευαστεί θα έχει μήκος 1.897 χιλιόμετρα και θα συνδέει την Αλμπέρτα του Καναδά με τη Νεμπράσκα, στις κεντρικές ΗΠΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ