Κρίσιμη συνάντηση για τη Συρία

Κρίσιμη συνάντηση για τη Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι- μουν, «τόνισε την επείγουσα ανάγκη της αναβίωσης» της προετοιμασίας της Διάσκεψης της Γενεύης για τη Συρία, σε δείπνο εργασίας στη Νέα Υόρκη, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ έχουν προσπαθήσει εδώ και μήνες να οργανώσουν μια διάσκεψη για τη Συρία, ώστε να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση, από τη σύγκρουση που έχει στοιχίσει πάνω από 100.000 θανάτους τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η διάσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Ιούνιο αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τον Λίβανο, με την ευκαιρία της «στάσης» που έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη, πριν μεταβεί την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, για να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργών Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον υπουργό Άμυνας, Τσακ Χάγκελ Στη συνάντηση θα πάρει μέρος και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται τα θέματα της Συρίας, ο νέος πυρηνικός αφοπλισμός με τη συνθήκη START, το Αφγανιστάν, το Ιράν, αλλά την δεδομένη στιγμή το μεγάλο θέμα είναι η περίπτωση Σνόουντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ