Έξι νεκροί στον Ισημερινό

Έξι νεκροί στον Ισημερινό

 

Ένας στρατιώτης του Ισημερινού και πέντε μέλη ένοπλης ομάδας από την Κολομβία, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε σύγκρουση στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσαν οι αρχές του Ισημερινού, ζητώντας από την επίσημη Μπογκοτά να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή εντός των συνόρων της.

Η περιοχή όπου έγινε η ένοπλη σύγκρουση συνορεύει με την επαρχία Πουτουμάγιο της Κολομβίας, έναν από τους τομείς δράσης των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και άλλων ένοπλων πρώην παραστρατιωτικών ομάδων και συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο κάλεσε την κυβέρνηση της Κολομβίας να «ενισχύσει την παρουσία της στα σύνορα», προσθέτοντας ότι οι τρέχουσες προσπάθειες της παραμένουν «ανεπαρκείς».

Ο Ισημερινός και η Κολομβία αποκατέστησαν πλήρως τις διπλωματικές τους σχέσεις το Νοέμβριο του 2010, μετά από περισσότερο από δύο χρόνια κρίσης η οποία προέκυψε μετά από επίθεση του στρατού της Κολομβίας σε στρατόπεδο της FARC στον Ισημερινό, όπου σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ