Το «άστρο» Μέριλιν σε νέες πόζες

Το «άστρο» Μέριλιν σε νέες πόζες

Εχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που η Μέριλιν Μονρόε άφησε την τελευταία της πνοή, όμως εξακολουθεί να έχει την ίδια απήχηση στο κοινό. 

Οι τελευταίες φωτογραφίες της που τράβηξε ο φωτογράφος Μπερτ Στερν λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της έχουν γίνει γνωστές και έχουν εκτεθεί σε δεκάδες εκθέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Ο Στερν πέθανε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 83 ετών και άφησε πίσω του 2.500 λήψεις της διάσημης σταρ, τις οποίες τράβηξε για λογαριασμό του περιοδικού «Vogue», μεταξύ των οποίων και 10 αδημοσίευτες.

Οι δέκα αυτές φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος όταν ήταν μόνος με τη Μονρόε, πριν έρθουν οι συνεργάτες του περιοδικού, δημοπρατούνται αυτές τις ημέρες και αναμένεται να αποφέρουν περίπου 11.000 ευρώ στον ανώνυμο συλλέκτη που τις είχε στη διάθεσή του. Πρόκειται για εκτύπωση από τα αυθεντικά αρνητικά του Στερν και γι’ αυτό το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο.

Ο Στερν είχε συναντήσει την ηθοποιό στο ξενοδοχείο Bel Air στο Λος Αντζελες και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Freeman απαθανάτισε τις πιο «αληθινές και αυθεντικές» πόζες της σταρ. Η φωτογράφηση για τη «Vogue» θεωρούνταν μία από τις πιο επιτυχημένες της Μονρόε, που είχαν προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο επειδή ήταν σέξι και αισθησιακές, αλλά επειδή περιελάμβανε τις πρώτες γυμνές πόζες της Μέριλιν από το 1949. Το γεγονός ότι η γυναίκα που έγινε θρύλος στο Χόλιγουντ βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της έξι εβδομάδες αργότερα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών συνέβαλε στο να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Ο Στερν κατάφερε την πρώτη ημέρα να κάνει τη Μονρόε να χαλαρώσει και έτσι προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες και ανεπιτήδευτες λήψεις.

«Εφερε μαζί του ένα φορητό πικάπ, ηχεία και τρεις κούτες σαμπάνια», εξηγεί η διευθύντρια του φωτογραφικού τμήματος του Freeman, Εϊμι Φλίγκερ. «Εχει κανείς την αίσθηση ότι πέρασαν πολύ καλά», συμπληρώνει.

Ο Στερν είχε εκδώσει και βιβλίο με τις καλύτερες από τις λήψεις της συγκεκριμένης συνάντησής του με τη Μονρόε, με τίτλο «η τελευταία φωτογράφηση». Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν δημόσια στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα θα δημοπρατηθούν και άλλες λήψεις της Μονρόε από τη συλλογή του ίδιου συλλέκτη, ο οποίος δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Στο «σφυρί» θα βγουν ταυτόχρονα και άλλες 100 φωτογραφίες διάσημων καλλιτέχνιδων από το 1910 έως το 1990.

Ο φωτογράφος Μπερτ Στερν πέθανε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 83 ετών και άφησε πίσω του 2.500 λήψεις της Μέριλιν Μονρόε, μεταξύ των οποίων και 10 αδημοσίευτες που τώρα βγαίνουν σε δημοπρασία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ