• Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

  3:34 μμ, Κυριακή 04 Αυγ 2013 3:34 μμ, Κυριακή 04 Αυγ 2013

  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

  Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφει στην Ρώμη, για να πάρει μέρος στην διαδήλωση συμπαράστασης που οργανώνουν μέλη του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας,, στις 18.00 ώρα Ιταλίας, στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

  Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου πεντακόσια πούλμαν μεταφέρουν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές , οι οποίοι πρόκειται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού από τον ιταλικό 'Αρειο Πάγο.

  Στη συνέχεια-σήμερα το βράδυ --ή το αργότερο αύριο Δευτέρα-- oι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας στην βουλή και στην γερουσία, Ρενάτο Μπορουνέττα και Ρενάτο Σκιφάνι, είναι πολύ πιθανό να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο (προεδρικό μέγαρο), για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

  Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» είναι σε διαρκή επαφή με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, με στόχο "τον καθορισμό μιας κοινής γραμμής".

  «Θα παρακολουθήσω πολύ προσεκτικά το κλίμα και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της κεντροδεξιάς», δήλωσε, στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής

  Τις ώρες αυτές, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς παρατηρητές, κρίνεται το ίδιο το μέλλον της πολυκομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

  Ο Λέττα δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανεχθεί μια καθημερινή όσο και επικίνδυνη φθορά. Αυτό σημαίνει ότι αν η συντηρητική παράταξη δεν κατεβάσει, άμεσα, τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο 47χρονος Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να επιλέξει την οδό της παραίτησης.

  Στις πιθανές πολιτικές εξελίξεις, τέλος, θέλησε να αναφερθεί, πριν λίγο, ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο, από τα κύρια στελέχη της κεντρώας συμμαχίας "Επιλογή Πολιτών" που ίδρυσε ο Μάριο Μόντι.

  «Μια από τις πιθανές μελλοντικές επιλογές, είναι οι πρόωρες εκλογές, ώστε να μην χάσει, η χώρα μας τα μικρά οφέλη που αποκόμισε κατά την περίοδο της κυβέρνησης Λέττα», δήλωσε ο Μάουρο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα