Συνομιλίες Ομπάμα με Αμπάς και Νετανιάχου

Συνομιλίες Ομπάμα με Αμπάς και Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε χθες ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, καθώς οι ΗΠΑ επιζητούν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες που είχε ο Ομπάμα με τους δύο ηγέτες αναμένεται να δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα διαπραγματευτές Ισραηλινών και Παλαιστινίων πραγματοποίησαν συνάντηση στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών δεσμεύτηκαν να δώσουν ένα περιθώριο 9 μηνών προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, με στόχο τον τερματισμό των μακροχρόνιων συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν από τα μέσα του Αυγούστου, σε ένα δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Ειδήσεων, WAFA, ανέφερε ότι ο Ομπάμα τόνισε, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Αμπάς, την υποστήριξή του στις προσπάθειες που οδήγησαν στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας καθώς και την ανάγκη να αξιοποιηθεί η τωρινή ευκαιρία, ενεργώντας γρήγορα ώστε να διατηρηθεί η δυναμική.

Ο Αμπάς, από την πλευρά του υπογράμμισε τη δέσμευσή του για μία διακρατική λύση και την ανάγκη αυτή η λύση να βρεθεί στο άμεσο δυνατό διάστημα, μετέδωσε το WAFA.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ