Τουλάχιστον δύο νεκροί στο Πακιστάν

Τουλάχιστον δύο νεκροί στο Πακιστάν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον γραφείου ενός πολιτικού κόμματος στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη-λιμάνι στο νότιο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά Μουνέρ, μια φτωχή περιοχή που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πακιστανικής μεγαλούπολης.

«Ήταν μια επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του γραφείου του Αουάμι Εθνικού Κόμματος (ANP), όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν έξι», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας. Ένας άλλος αξιωματούχος, επιβεβαίωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα, έριξαν τη χειροβομβίδα και τράπηκαν σε φυγή.

Το ΑΝΡ είναι το κύριο κοσμικό κόμμα στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κυρίως της φυλής των Παστούν, και έχει επίσης σχετικά σημαντική επιρροή στην εκλογική περιφέρεια του Καράτσι. Η επίθεση ήρθε μετά από δύο άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην ίδια μεγαλούπολη, μόλις ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν επτά.

Το Καράτσι, μια πόλη 18 εκατομμυρίων ανθρώπων που κατέχει το 42% του ΑΕΠ του Πακιστάν, είναι θέατρο πολλών δολοφονιών και απαγωγών, εξ αιτίας της χρόνιας πολιτικής θρησκευτικής και εθνοτικής βίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ