Τουλάχιστον 30 νεκροί στο Ιράκ

Τουλάχιστον 30 νεκροί στο Ιράκ

Οι εκρήξεις εννέα παγιδευμένων αυτοκινήτων στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100 τραυματίστηκαν απόψε από τη σειρά επιθέσεων σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές της ιρακινής αστυνομίας και γιατρούς.

Τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε συνοικίες στα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, δύο στο κέντρο, δύο στο βορρά και άλλο ένα σε ανατολικό προάστιο της Βαγδάτης.

Στην Καράντα, στο κέντρο της πόλης, οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική απόσταση μερικών λεπτών γύρω στις 20:30, ενώ στον δρόμο βρισκόταν πλήθος ανθρώπων, σε μια ημέρα νηστείας για το Ραμαζάνι. Οι άλλες εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα σε περίπου μια ώρα.

Οι συντονισμένες επιθέσεις αυξάνουν σε σχεδόν 490 τον αριθμό των νεκρών από την αρχή του Ιουλίου στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χθες Παρασκευή, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι σε ένα σουνιτικό τέμενος στην Μπακούμπα την ώρα της προσευχής.

Από την αρχή της χρονιάς στο Ιράκ καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας κι εκφράζονται φόβοι περί επανόδου της χώρας στον αιματηρό θρησκευτικό πόλεμο της περιόδου 2006-2007.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ