Τώρα- Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ: «Μακρόπνοο σχέδιο»

– «Θα διατεθούν 130 δισ. μέχρι το 2014»- «Θα ενισχυθεί η παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα»- «Έχουμε καταλήξει σε μία μακρόπνοη συμφωνία για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας» Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επιβεβαίωσε επισήμως σήμερα την επίτευξη συμφωνίας για ένα “άνευ προηγουμένου” σχέδιο στήριξης της Ελλάδας που έχει ως στόχο να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

    “Η μεγάλης εμβέλειας συμφωνία” περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια και μία “άνευ προηγουμένου” απομείωση του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, “ώστε να υπάρξουν οι εγγυήσεις για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη”, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

    Οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας το συνολικό ύψος του οποίου κυμαίνεται στα 230 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία επετεύχθη τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που διήρκεσαν περισσότερες από 12 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων που δεν κατανομάζονται.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δάνειο ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση από τους ιδιώτες πιστωτές του ελληνικού χρέους που κατέχουν κατά 53,5%, επιτρέποντας τη μείωση κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού δημοσίου χρέους.

    Ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης θα επιτρέψει τη μείωση του ελληνικού χρέουος στο 120,5% μέχρι το 2020.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ