Κίνα:Αύξηση των χρηστών ίντερνετ

Κίνα:Αύξηση των χρηστών ίντερνετ

Οι αυξημένες πωλήσεις «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων «εκτοξεύουν» τον αριθμό των ανθρώπων που αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Κίνα, στους 591 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η Κίνα αριθμεί πλέον και επίσημα 591 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Όπως επισημαίνεται από το Κέντρο Ελέγχου Δικτύων και Πληροφοριών της χώρας, εξ αυτών τα 464 εκατομμύρια έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων ή άλλων ασύρματων συσκευών.

Η αύξηση φτάνει το 10% σε σχέση με πέρσι, ενώ όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση των στοιχείων, πλέον το 44% του πληθυσμού της χώρας έχει αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου και της τηλεπικοινωνίας.

Σύμφωνα με το BBC, η μηχανή αναζήτησης Baidu, η δημοφιλέστερη στη χώρα, ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 1,9 δισ. δολάρια για την εξαγορά της 91 Wireless Websoft, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται τη λειτουργία app stores στην Κίνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας, η εμπορική αξία της εταιρείας Alibaba, της μεγαλύτερης κινέζικης επιχείρησης διαδικτυακού εμπορίου, αποτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 62,5 δισ. δολαρίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ