“Ο Σνόουντεν δεν φεύγει από τη Ρωσία”

“Ο Σνόουντεν δεν φεύγει από τη Ρωσία”

 

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον και δεν αποκλείει την πιθανότητα να αιτηθεί την ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε την Τετάρτη δικηγόρος ο οποίος έχει επικοινωνία με τον αμερικανό φυγά την Τετάρτη.

Ο γνωστός για τα φιλικά του αισθήματα προς το Κρεμλίνο ρώσος νομικός Ανατόλι Κουτσερένα σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι ο κ. Σνόουντεν θεωρεί επικίνδυνο να προσπαθήσει να ταξιδέψει προς τη Λατινική Αμερική σε κοντινό χρόνο λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ να τον συλλάβουν και να τον δικάσουν για κατηγορίες σχετικές με κατασκοπία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος Αμερικανός είναι πρώην συνεργάτης της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και αποκάλυψε πρόσφατα σημαντικά στοιχεία για τα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ο κ. Σνόουντεν σκοπεύει να υποβάλει επισήμως αίτημα για χορήγηση προσωρινού ασύλου στις ρωσικές αρχές μέσω της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ