Σε ρόλο… πυροσβέστη ο Κέρι

Σε ρόλο… πυροσβέστη ο Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, πρόκειται να συναντηθεί την Τετάρτη με αξιωματούχους από τα αραβικά έθνη, κάτι που θεωρεί πως είναι απαραίτητο ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Κατά την έκτη ειρηνευτική επίσκεψή του στην περιοχή, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου, ο Κέρι δύπνησε την Τρίτη το βράδυ με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στην πρωτεύουσα την Ιορδανίας, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση και με τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών, Νασσέρ Τζουχέντ.

Μετά από ένα διπλωματικό γύρο με τον Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στα τέλη του Ιουνίου, ο Κέρι δήλωσε ότι «με λίγη περισσότερη προσπάθεια η αρχή για νέες διαπραγματεύσεις είναι σχεδόν εφικτή».

Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν εάν ο Κέρι σκοπεύει να επισκεφτεί το Ισραήλ, κατά το τελευταίο του ταξίδι, ενώ διπλωμάτες και αναλυτές της Μέσης Ανατολής εκφράζουν δυσπιστία σχετικά με το εάν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα επαναληφθούν σύντομα.

Επιπλέον, ορισμένοι θεωρούν πως το ζήτημα είναι λιγότερο πιεστικό σε σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ