Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον ρόλο του ΔΝΤ στην ΕΕ

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον ρόλο του ΔΝΤ στην ΕΕ

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ρόλο του ΔΝΤ, προκειμένου να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Είναι πάντα εύκολο να υπάρχουν δεύτερες προβλέψεις όταν οι οικονομικές συνθήκες έχουν, με κάποιο τρόπο, σταθεροποιηθεί και αποφάσεις λαμβάνονται στο απόγειο της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Λάελ Μπρέιναρντ, ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ για τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις. «Αλλά αυτό που μάθαμε από την κρίση αποτελεί το γεγονός ότι είναι ζωτικής σημασίας να ενεργήσουμε με αποφασιστική δύναμη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον. «Είναι πραγματικά στο χέρι της ευρωζώνης να αποφασίσει πως θα οδεύσει προς τα εμπρός».

Όπως αναφέρει το Reuters, το ΔΝΤ ξεκίνησε μια συνεργασία με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πριν από μερικά χρόνια, για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και την πρόληψη της εξάπλωσής της στον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο οι δανειστές είχαν να αντιμετωπίσουν διαφορετικούς κανόνες και τρόπους λειτουργίας σε κάθε χώρα, με αποτέλεσμα ορισμένοι αξιωματούχοι να ζητούν από το ΔΝΤ να διαδραματίσει ένα μικρότερο ρόλο στα μελλοντικά ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ