Καναδάς-Στους 35 οι νεκροί

Καναδάς-Στους 35 οι νεκροί

 

Δύο ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν από το κέντρο της πόλης Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ, όπου πριν 10 ημέρες σημειώθηκε η φονική έκρηξη σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά. Ο αριθμός των νεκρών που έχουν βρεθεί ανέβηκε στους 35.

Δύο κτήρια που βρίσκονταν στην πληγείσα περιοχή κατεδαφίστηκαν χθες το απόγευμα για να καταστεί ευκολότερη η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό θυμάτων.

«Τα επισφαλή αυτά κτήρια καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την περιοχή για όσους εισέρχονταν στο σημείο. Ήταν καταστήματα και πιθανώς κατοικίες. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν εκεί θύματα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ.

«Καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, ο ρυθμός των επιχειρήσεων επιβραδύνεται. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά την Κυριακή, αλλά έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Ένας εργαζόμενος επίσης λιποθύμησε ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται σταθερή», πρόσθεσε.

Μια σταθμευμένη αμαξοστοιχία με 72 βαγόνια – δεξαμενές, που περιείχαν 100 τόνους πετρελαίου το καθένα, ξεκίνησε χωρίς μηχανοδηγό, παρασυρμένη από την βαρύτητα. Εκτροχιάστηκε και εξερράγη εν κινήσει στις 6 Ιουλίου, προκαλώντας τεράστια έκρηξη και καταστρέφοντας το κέντρο της πόλης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ