Αντίδραση από τις ΗΠΑ

Αντίδραση από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ επέκριναν έντονα τη βούληση που φαίνετα να υπάρχει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να είναι υποψήφια μέλη του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ιράν και η Συρία.

Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο αποκέλσε αυτές τις δύο υποψηφιότητες «εντελώς άστοχες» λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις δύο χώρες, ενώ ο Ισραηλινός ομόλογός της, Ρόν Πρόσορ μίλησε για «εκτροπή» από την πλευρά του ΟΗΕ.

Το Ιράν και η Συρία είναι μεταξύ των επτά υποψήφιων χωρών για τις τέσσερις ανοιχτές θέσεις στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με όσα δήλωσαν διπλωμάτες. Οι άλλες υποψήφιες χώρες είναι η Κίνα, η Ιορδανία, οι Μαλδίβες, η Σαουδική Αραβία και το Βιετνάμ. Η ψηφοφορία αναμένεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν από το τέλος του έτους.

Η Τεχεράνη και η Δαμασκός δεν έχουν ακόμη επισήμως υποβάλει την αίτησή τους, είπε η κα ΝτιΚάρλο. «Αλλά οι προσπάθειες των δύο χωρών να ενταχθούν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι εντελώς λανθασμένες, διότι (..) εμφανώς έχουν κακή απόδοσή στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού τους», είπε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ