Μεγεθυντικοί φακοί για… εκλογές

Μεγεθυντικοί φακοί για… εκλογές

H Εκλογική Επιτροπή της Αυστραλίας, είναι αναγκασμένη να παραγγείλει περίπου 40.000 μεγεθυντικούς φακούς για να βοηθήσει τους ψηφοφόρους της πολιτείας της Βικτώριας να ασκήσουν αποτελεσματικά τα εκλογικά τους καθήκοντα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το ψηφοδέλτιο έχει μήκος ένα μέτρο, και τουλάχιστον 57 ονόματα κομμάτων και ανεξάρτητων υποψηφίων. Πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο στην αυστραλιανή ιστορία και το μέγεθος της γραμματοσειράς έπρεπε να περιοριστεί ώστε συμπεριλάβει όλα τα ονόματα. Αυτό βέβαια προκάλεσε δυσκολία στην ανάγνωση του κειμένου, γεγονός ανεπίτρεπτο και μη πολιτικώς ορθό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, οι πλαστικοί μεγεθυντικοί φακοί θα επιβαρύνουν με περίπου 14.000 ευρώ το συνολικό κόστος των εκλογών, που ήδη ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

«Έχοντας τόσους πολλούς υποψήφιους στον κατάλογο το έργο της καταμέτρησης θα είναι αρκετά δύσκολο και θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι άνθρωποι», είπε.

Ανάμεσα στα κόμματα που ανταγωνίζονται για τις έξι από τις 12 έδρες που εκπροσωπούν την Βικτώρια στη Γερουσία (με τις εκλογές ανανεώνεται μόνο το ήμισυ των μελών της Γερουσίας) υπάρχει το κόμμα του Wikileaks, το κόμμα της εθελούσιας ευθανασίας, το κόμμα των πειρατών και το κόμμα που θέλει να θέσει τέλος στην απαγόρευση της μαριχουάνας.

Οι υποψήφιοι είναι διπλάσιοι από τις τελευταίες εκλογές του 2010.

ΠΗΓΗ:perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ