Οι ΝΥΤ και η Δημοκρατία-βάτραχος

Οι ΝΥΤ και η Δημοκρατία-βάτραχος

 

Με «βάτραχο ο οποίος βρίσκεται σε ένα καζάνι και βράζει μέχρι θανάτου», παρομοιάζουν την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα οι New York Times ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση Σαμαρά για «αυταρχισμό».

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνει ότι είναι «αυταρχική», παρακάμπτει τους νόμους κατ’ επιλογή, και «προσεγγίζει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής». Οι αναφορές για την Χούντα του 1967, «δεν είναι πλέον το αποκλειστικό ”βασίλειο” της αριστερόστροφης ρητορικής», σημειώνεται, ενώ για το «λουκέτο» της ΕΡΤ οι New York Times υπογραμμίζουν ότι «έφερε πίσω μνήμες από τανκ και στρατιωτική μουσική σε πολλούς οι οποίοι κανονικά θα ήταν αρνητικοί σε τέτοιες παρομοιώσεις».

Παράλληλα, στο άρθρο διατυπώνονται κατηγορίες κατά της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και σημειώνεται πως «οι μεταρρυθμίσεις φαίνονται σαν μια απέλπιδα προοπτική, όταν τα δύο κόμματα τα οποία εξέθρεψαν το σάπιο σύστημα κυβερνούν».

Κλείνοντας, οι New York Times συνεχίζουν την «ιστορία του βατράχου» λέγοντας: «Το νερό ζεσταίνεται, ο βάτραχος πέφτει σε βαθύ ύπνο και μετά σε κώμα. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας η Ευρώπη φαινόταν σαν ένα ”ασφαλές μέρος”. Τώρα η Ευρώπη ανεβάζει την θερμοκρασία’».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ