Ο γερμανικός Τύπος για την τρόικα

Ο γερμανικός Τύπος για την τρόικα

 

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-τρόικας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης:

 

«Η τρόικα πιστοποιεί στην Ελλάδα σημαντικά βήματα προόδου» είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit που σημειώνει:

«Η τρόικα των διεθνών δανειστών δείχνει ευχαριστημένη με τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Το πράσινο φως για περαιτέρω βοήθεια πρέπει να δοθεί όμως από το Eurogroup».

«Επιτέλους καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», σημειώνει η Welt στην ιστοσελίδα της, παρατηρώντας ότι «μετά το μαραθώνιο έλεγχο των βιβλίων, οι ελεγκτές των δανειστών φαίνονται ικανοποιημένοι».

«Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε βοήθεια» γράφει η Tagesspiegel του Βερολίνου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να αποφασίσουν ήδη σήμερα Δευτέρα οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης την έγκριση νέων δανείων προς την Ελλάδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχει κατατεθεί η έκθεση της Τρόικας. Η Αθήνα αναμένει βοήθεια ύψους 8,1 δισ. ευρώ -πιθανότατα σε πολλές δόσεις, σε περίπτωση που καθυστερήσουν κι άλλο οι διαπραγματεύσεις».

 

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ