Οι Γερμανοί για ενδεχόμενο «κούρεμα»

Οι Γερμανοί για ενδεχόμενο «κούρεμα»

 

Στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους και στις γερμανικές αντιρρήσεις επ’ αυτού αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν, η απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι αμφίβολη, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης ελπίζει σε ένα κούρεμα:

«Το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στη συρρίκνωση του δημοσίου. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει πως θα το πετύχει. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, μεσοπρόθεσμα τίθεται εν αμφιβόλω εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι το 2022 σε κούρεμα του χρέους τουλάχιστον 7%, ώστε να είναι βιώσιμο το χρέος».

Επίσης για το ίδιο θέμα η Osnabrücker Zeitung γράφει:

«Ιδιαίτερα πικρές είναι οι προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα γίνει ένα επιπλέον κούρεμα μετά τις γερμανικές εκλογές. Αυτό θα κοστίσει δισεκατομμύρια στο Γερμανό φορολογούμενο. Εν συντομία: η κυβέρνηση Μέρκελ δεν θα πρέπει να διαδίδει μια λάθος αισιοδοξία. Στους εκλογείς δεν αξίζουν τα ηρεμιστικά χάπια, αλλά έχουν δικαίωμα στην ξεκάθαρη αλήθεια. Οι Γερμανοί πρέπει να μάθουν τι τους περιμένει τώρα και όχι μετά τις εκλογές».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ