ΦΩΤΟ-Διέλυσαν καταυλισμό προσφύγων

ΦΩΤΟ-Διέλυσαν καταυλισμό προσφύγων

 

Σχεδόν 50 αιτούντες άσυλο απομάκρυναν από δημόσιο χώρο στο Μόναχο σήμερα νωρίς το πρωί 350 γερμανοί αστυνομικοί, ύστερα από την απεργία πείνας έξι ημερών που έκαναν, βεβαίωσε η δημαρχία. Πρόκειται για 44 αλλοδαπούς, προερχόμενους από την Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και άλλα κράτη, που δεν ελάμβαναν τροφή και νερό από την Τρίτη και μετά. Οδηγήθηκαν σήμερα κατά ομάδες, από τους αστυνομικούς, σε 12 νοσοκομεία της βαυαρικής πρωτεύουσας.

 

 

Σε κεντρικό σημείο στο Μόναχο οι ανωτέρω είχαν κάνει καταυλισμό καθώς εξέπνεε η διορία εντός της οποίας οι αρχές όφειλαν να τούς δώσουν απάντηση στο αίτημα για την παραχώρηση, ή μη, ασύλου.

 

 

Οι αλλοδαποί δεν δέχονταν καμία απολύτως χρονική παράταση σε ό,τι αφορά την εξέταση του αιτήματός τους από τις τοπικές αρχές.

 

 

Κρατήθηκαν μερικές ώρες 11 πολίτες, οι οποίοι συμπαραστεκόμενοι στους αιτούντες άσυλο παρεμπόδισαν την εκδίωξή τους από τον καταυλισμό, ενώ άλλων 12 έγινε από τους αστυνομικούς η ταυτοποίηση στοιχείων.

 

 

Άκαρπες τελικά απέβησαν οι διαμεσολαβήσεις που έκαναν, ο πρώην δήμαρχος Μονάχου Χανς-Γιόχαν Βόγκελ, αλλά και ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Καθολικών Γερμανίας, Αλόις Γκλουκ, υποσχόμενοι στους αλλοδαπούς ότι το αίτημά τους μετά ένα 15ήμερο μπορεί να επανεξεταστεί από τις τοπικές αρχές.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ